• Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • In 3 termijnen betalen mogelijk!
  • Winkel in Rotterdam!
  • Al 15 jaar de beste kwaliteit

4 voordelen van zonne-energie

Zonne-energie wordt snel een populair en kosteneffectief alternatief voor traditionele energiebronnen zoals fossiele brandstoffen. In de VS vestigden residentiële zonne-installaties consequent nieuwe groeirecords. Dankzij de toegenomen acceptatie is de prijs van zonnetechnologie de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald.

Nu meer mensen op zoek zijn naar manieren om hun ecologische voetafdruk (en hun elektriciteitsrekening) te verkleinen, is zonne-energie zeer aantrekkelijk. Maar afgezien van het voor de hand liggende voordeel van zonne-energie die schone, hernieuwbare energie levert, heeft het veel extra voordelen voor individuele huiseigenaren, de economie en de planeet.

Lees meer over de voordelen van zonne-energie om u te helpen bepalen of dit de juiste keuze is voor u en uw gezin.

1. Hernieuwbare energiebron

Een van de belangrijkste voordelen van zonne-energie is dat het een hernieuwbare energiebron is. Hernieuwbaar betekent dat we, in tegenstelling tot andere vormen van energieopwekking, zoals fossiele brandstoffen of kernenergie, het kunnen gebruiken zonder kostbare natuurlijke hulpbronnen voor brandstof uit te putten.

2. milieuvriendelijk

Het schone, hernieuwbare karakter van zonne-energie maakt het ook milieuvriendelijk. Het is niet-vervuilend en stoot geen broeikasgassen of andere verontreinigende stoffen uit in de atmosfeer.

Bovendien kan het toevoegen van monteerbare zonnepanelen aan uw huis de afhankelijkheid van uw lokale elektriciteitsnet verminderen – of zelfs elimineren – en uw gezin beschermen tegen stroomuitval.

Duurzaamheid is de belangrijkste reden waarom mensen overstappen op zonne-energie, en het wordt steeds toegankelijker voor huiseigenaren die hun steentje willen bijdragen om het milieu te beschermen.

3. Lagere elektriciteitsrekeningen

Het gebruik van zonne-energie om elektriciteit op te wekken kan uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verlagen en uw initiële investering in een residentieel zonne-energiesysteem in de loop van de tijd helpen terug te betalen. Het kan zelfs uw rekeningen elimineren, afhankelijk van hoeveel elektriciteit u verbruikt en hoeveel stroom uw zonnepaneel kan opwekken.

4. Belastingkredieten en nettometing

Naast besparingen op energierekeningen kunnen huiseigenaren federale, staats- en lokale belastingkredieten ontvangen. Deze zonneprikkels omvatten een belastingvermindering van 30% om uw initiële investering in een residentieel zonne-energiesysteem en de kosten in verband met installatie en onderhoud te compenseren.

Nu het bereiken van netto-nul koolstofemissiedoelstellingen een dringende prioriteit wordt, bedenkt de regering voortdurend manieren om zonne-energie op de lange termijn nog kosteneffectiever te maken. 

Nettometing is een ander programma dat de overstap naar de stroom van de zon stimuleert. Als u een netgebonden zonne-energiesysteem heeft, kunt u met nettomeetprogramma’s ongebruikte elektriciteit terugverkopen aan uw nutsbedrijf. Evenzo, als u meer elektriciteit verbruikt dan u opwekt, kunt u het net aanboren wanneer u het nodig hebt, zoals ’s nachts of bij extreem slecht weer.

5. Verhoogde huiswaarde

Het installeren van zonnepanelen op uw huis kan de waarde ervan verhogen, vooral als u de array al hebt afbetaald. Dit betekent niet alleen dat u kunt genieten van lagere elektriciteitsrekeningen terwijl u in uw huis woont, maar u zult ook profiteren van een verhoogd eigen vermogen als het tijd is om te verkopen.

Volgens Forbes: “elke dollar die een zonnepaneel u bespaart op uw elektriciteitsrekening verhoogt de waarde van uw huis met $ 20.”

6. Stroom tijdens uitval en rampen

Bij een stroomstoring kan off-grid zonne-energie essentiële apparaten en apparaten draaiende houden. Toegang tot off-grid stroom wordt een noodzaak naarmate meer gebieden vatbaar worden voor extreme weersomstandigheden en natuurrampen, zoals orkanen of overstromingen. Een combinatie van verouderde infrastructuur, zwaar weer en een toegenomen vraag kan de netstroom dagen of weken verstoren.

Zelfs als u geen volledig off-grid zonne-energiesysteem hebt, kunt u een back-upsysteem zoals de DELTA Pro Solar Generator installeren om een back-upstroomoplossing voor het hele huis te bieden wanneer de volgende black-out toeslaat.

(Bron: SEIA)

7. Steeds betaalbaarder (met snelle en hoge ROI)

De kosten van hernieuwbare energietechnologie zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, waardoor het veel betaalbaarder is geworden voor de gemiddelde consument. Hoewel er nog steeds een aanzienlijke investering vooraf is, blijven de kosten dalen. Veel klanten verdienen hun initiële investeringen binnen 5 tot 10 jaar terug, afhankelijk van het gebruik, overheidsstimulansen en financiering.

8. Lage onderhoudskosten

Eenmaal geïnstalleerd, vereisen de meeste zonnepanelensystemen minimale onderhouds- of onderhoudskosten gedurende hun levensduur, omdat ze zelfvoorzienend zijn in het opwekken van stroom uit zonlicht alleen. Bovendien bieden veel fabrikanten meerjarige garanties die onderdelen, arbeid en reparaties dekken als er iets misgaat.

9. Smart Home-integratie

Slimme technologie transformeert de manier waarop we de temperatuur in huis regelen, controleren wie er voor de deur staat en zelfs de licht- en airconditionerniveaus regelen – en je kunt het allemaal op afstand doen met een smartphone.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie houden gelijke tred met deze technologieën en u kunt een heel smart home-ecosysteem bouwen dat u kunt bedienen vanuit een app op uw telefoon. Zeg vaarwel tegen verouderde energiebronnen en hallo tegen de toekomst van energie-efficiëntie.

10. Geschikt voor afgelegen locaties en diverse toepassingen

Het benutten van de stroom van de zon is ideaal voor afgelegen locaties waar de toegang tot traditionele vormen van elektriciteit beperkt of onbetrouwbaar kan zijn. Zonnetechnologie is zeer veelzijdig en u kunt onder vrijwel alle omstandigheden onafhankelijk van het net stroom opwekken.

11. draagbaarheid

Zonne-energie is zeer draagbaar. EcoFlow biedt systemen van verschillende grootte, van Power Kits die campers en kleine huizen van stroom voorzien tot de RIVER 2 draagbare zonnegenerator, perfect voor kampeer- en buitenavonturen.

Het is ook niet alleen de krachtcentrale die draagbaar is. Met de draagbare zonnepanelen van EcoFlow kunt u uw hernieuwbare energiesysteem overal mee naartoe nemen.

12. Elektriciteitsbesparing op lange termijn

Het gebruik van de kracht van de zon is op de lange termijn kosteneffectiever dan andere energievormen. Hoewel de investering vooraf voor apparatuur en installatie hoger is dan aansluiting op het traditionele elektriciteitsnet, zult u waarschijnlijk binnen vijf tot tien jaar rendement op uw investering gaan zien. Na die eerste “terugverdientijd” is de geproduceerde stroom vrijwel gratis.

13. Energie Onafhankelijkheid

Met zonne-energie kunt u uw eigen elektriciteitsleverancier worden, zodat u niet in de grillen van nutsbedrijven of onstabiele wereldwijde energiemarkten bent. Energieonafhankelijk zijn kan op de lange termijn comfort en kostenbesparingen opleveren, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over stijgende elektriciteitstarieven of onbetrouwbare service.

14. Zonne-energie ondersteunt de economie

De toenemende populariteit van zonne-energie betekent meer banen in de sector hernieuwbare energie, wat helpt om te groeien en lokale economieën te ondersteunen. Bovendien bieden veel overheden belastingkredieten en prikkels voor huizen of bedrijven die overstappen op zonne-energie. Meer prikkels stimuleren verdere groei en ontwikkeling in de industrie en stimuleren het scheppen van banen.

Is zonne-energie de juiste optie voor u?

Over het algemeen heeft de overstap naar zonne-energie tal van voordelen, waaronder lagere elektriciteitsrekeningen, belastingkredieten, netto meetmogelijkheden, verhoogde huiswaarde en lage onderhoudskosten.

Nu u de voordelen van de energie van de zon kent, kunt u beslissen of dit de juiste optie is voor uw huis of bedrijf. Investeren in zonnepanelen en een zonnegenerator is de goedkoopste optie voor degenen die nog niet klaar zijn om volledig over te stappen. Met onderzoek en planning kunt u het meeste uit uw zonne-energiesysteem halen en genieten van de voordelen ervan. Overweeg EcoFlow voor een milieuvriendelijke manier om uw afhankelijkheid van het net te verminderen. Ons assortiment slimme technologieën, draagbare elektriciteitscentrales, zonnepanelen en meer maakt het overschakelen naar zonne-energie eenvoudig en betaalbaar.

Related Posts