• Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • In 3 termijnen betalen mogelijk!
  • Winkel in Rotterdam!
  • Al 15 jaar de beste kwaliteit

5 beste draagbare krachtcentrales voor campers in 2022 beoordeeld

Of u nu een frequente RVer bent of fulltime in uw camper woont, u hoeft zich niet lang machteloos te voelen. Draagbare elektriciteitscentrales laten u energie opslaan en al uw apparaten onderweg van stroom voorzien, zoals verlichting, laptops, kookgerei en koelkasten.

Houd uw kinderen bezig tijdens lange RV-roadtrips en voldoe aan al uw elektrische behoeften zonder u zorgen te hoeven maken over stroomproblemen.

Hier behandelen we de vijf beste draagbare elektriciteitscentrales (PPS) op de markt voor campers in 2022. We delen ook tips over het kiezen van de geschikte eenheid voor uw energiebehoeften.

5 beste draagbare krachtcentrales voor campers

Iedereen die een luidruchtige fossiele brandstofgenerator op de achtergrond heeft gebruikt, weet dat deze eenheden onhandig zijn. Gasgeneratoren zijn meestal omvangrijk en luid en stoten giftige dampen uit.

Uw apparaten laten draaien zonder een luidruchtige generator of on-grid stroom is als een droom. Draagbare krachtcentrales zijn handiger bij het kamperen, road-trippen of off-road rijden in uw camper.

EcoFlow biedt een brede selectie PPS-units met geavanceerde ontwerpen, handgrepen, gebruiksvriendelijke displays, geluidsarm en snel opladen. X-stream-technologie maakt de elektriciteitscentrales van EcoFlow tot de snelste op de markt. Overweeg deze top 5 draagbare elektriciteitscentrales voor campers.

1. EcoFlow DELTA Mini

De DELTA Mini is de lichtste en een van de kleinste stations van het merk EcoFlow. Ondanks zijn miniatuurformaat is de DELTA Mini robuust en levert hij een capaciteit van 882 Wh.

Het station kan de gepatenteerde X-Boost-technologie van EcoFlow gebruiken om gereedschap met een vermogen tot 1800 W aan te drijven. Het kan 90% van de elektronica aan, zoals haardrogers, tafelzagen en broodroosterovens.

Gelukkig kan de DELTA mini tot 12 apparaten tegelijk van stroom voorzien. Door uw apparaten in één keer van stroom te voorzien, hoeft u zich zorgen te maken of uw apparaten volledig zijn opgeladen voordat u de campings verlaten. Het is een kleine en machtige oplossing die perfect is voor casual RVers die mogelijk een eenvoudige oplossing nodig hebben om hun kleinere apparaten en apparaten van stroom te voorzien.

2. EcoFlow DELTA

U hoeft nooit te kiezen tussen de televisie en de koelkast met de DELTA. Met een batterijcapaciteit van 1260 Wh kan hij uw koelkast zes uur laten draaien, 13 uur tv of uw lichten 30 uur aan houden.

Het opladen van de Delta is eenvoudig. Sluit hem gewoon aan op een stopcontact en laadt hij in slechts 96 minuten volledig op.

Veiligheid is altijd een cruciaal onderdeel bij het kiezen van een elektriciteitscentrale. De DELTA beschikt over een scala aan veiligheidsfunctionaliteiten om gebruikers te beschermen, vooral tegen elektrische ongevallen.

Enkele van de veiligheidsvoorzieningen zijn:

  • Laagspanningsbeveiliging
  • Overspanningsbeveiliging
  • Kortsluitbeveiliging
  • Overstroombeveiliging
  • Overbelastingsbeveiliging

Ook werkt de Delta, in tegenstelling tot conventionele gasgeneratoren, zonder dampen, onderhoud en lawaai, zodat u kunt genieten van rust en stilte tijdens uw avontuur met de natuur.

3. EcoFlow DELTA Max.

De DELTA Max kan urenlang veilige en betrouwbare draagbare elektriciteit leveren. Dankzij de Wh-capaciteit van 2016 kunt u meer stroom opslaan en uw apparaten langer opgeladen houden. Met de Max kunt u uw lichten 189 uur laten draaien, 15 uur tv en 14 uur koelkast.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Max een uitbreidbare capaciteit om hem tot 6kWh te draaien door een Dela Max Smart Battery toe te voegen. Dit zal uw RV-levensstijl van stroom voorzien zonder u zorgen te maken over stroom of voorzichtig te zijn met uw energieverbruik.

Ondanks dat het 48 lbs is, is het apparaat relatief eenvoudig te vervoeren dankzij de ingebouwde easy-carry handgreep.

De DELTA Max biedt dubbele laadsnelheden met een vermogen van 3600 W en kan in één uur tot 80% opladen. Alsof dat nog niet genoeg is, is dit station ook uitbreidbaar. U kunt de capaciteit van uw camper verhogen tot 6 kWh met een extra DELTA Max Smart Battery.

De Delta Max is een lichtere en goedkopere oplossing dan de Delta Pro, wat een prima keuze is voor RV- en outdoorliefhebbers. Met een gewicht van 48 pond is het veel gemakkelijker te hanteren in het wild en mee te nemen over het kampeerterrein dan de Delta Pro.

4. EcoFlow DELTA Pro

Het is zeldzaam om een krachtig station te vinden dat zo draagbaar en stil is als de DELTA Pro. Het biedt een ruime voeding die veel elektriciteit opbergt voor zware apparaten.

Het apparaat heeft een toonaangevend vermogen van 3600 Wh. Koppel het met een Smart Generator en extra batterijen om 7200Wh te bereiken. Met het uitbreidbare batterijpakket kunt u genieten van ononderbroken stroom en enorme hoeveelheden opslagcapaciteit. Je kunt alles van stroom voorzien, van wasmachines tot koelkasten en alles daartussenin.

De DELTA Pro is een van de langst meegaande krachtcentrales. Door gebruik te maken van de gloednieuwe LFP-batterij biedt hij 6.500 cycli, wat betekent dat u de DELTA Pro vele jaren gebruikt voordat hij 50% van de oorspronkelijke capaciteit bereikt. Het batterijbeheersysteem levert realtime temperatuur-, stroom- en spanningsanalyse.

Er zijn verschillende opties om de Delta Pro op te laden. U kunt draagbare zonnepanelen kopen (een optie voor alle EcoFlow Power Stations) en vertrouwen op carports, EV-laadstations en stopcontacten. EV-oplaadmogelijkheden zijn een uitstekende optie voor campers die onderweg reizen, aangezien er wereldwijd duizenden EV-stations zijn.

Ook is de Ecoflow Smart Generator (Dual Fuel) een alternatief om de Delta Pro volledig opgeladen te houden wanneer alle andere bronnen niet beschikbaar zijn.

Met zijn 1800W AC-oplaadadapter en X-Stream-technologie laad je het apparaat in minder dan twee uur op! Elke combinatie van de oplaadopties maakt het een perfecte keuze voor RV-enthousiastelingen die voorbereid willen zijn op elke situatie of noodsituatie.

Met de DELTA Pro kunt u uw apparaat bedienen en bewaken via uw smartphone. Verbind de EcoFlow-app met uw station en u kunt de uitgang regelen en overal controleren op laadniveaus.

5. EcoFlow River Pro

De EcoFlow River Pro is het perfecte compacte station om off-the-grid te leven terwijl u apparaten en kleine apparaten van stroom voorziet. Het drijft luidsprekers, blenders, laptops, camera’s, autokoelkasten en andere kleinere apparaten aan.

Met een gewicht van slechts 16,8 pond kunt u het uit uw camper uitvoeren als u van plan bent om voor langere tijd in off-site gebieden te kamperen of te blijven.

Dit station biedt ook een van de snelste oplaadtijden dankzij de innovatieve X-Stream-technologie. Het laadt volledig op in slechts 1,6 uur met behulp van het AC-oplaadsysteem. Het duurt ongeveer 3 tot 6 uur om op te laden wanneer het is aangesloten op optionele draagbare zonnepanelen.

Waar u op moet letten bij het kopen van draagbare elektriciteitscentrales voor campers

Nu campings steeds overvoller worden, is er nog nooit een beter moment geweest om te investeren in een draagbare elektriciteitscentrale.

Draagbare stations leveren onderweg stroom en houden RV-thuisapparaten draaiende zolang de batterijcapaciteit dit toelaat.

Hoewel uw beslissing kan neerkomen op behoeften en voorkeuren, zijn er essentiële factoren waar u op wilt letten bij het doen van uw onderzoek.

Batterijcapaciteit

De batterijcapaciteit is een van de meest cruciale aspecten van uw draagbare krachtcentrale. Het bepaalt hoeveel energie het apparaat kan opslaan, wat van invloed is op hoe lang het meegaat. Met andere woorden, hoe hoger de capaciteit, hoe beter.

Wattuur (Wh) of capaciteit bepaalt of het apparaten kan opladen voor de tijd die u nodig hebt. De meting geeft het continue vermogen aan dat het station 60 minuten kan leveren met een volledige batterijlading. Hiermee kunt u ook inschatten hoe lang het duurt om het station op te laden.

Als u zich afvraagt hoeveel batterijcapaciteit u nodig heeft, hangt dat ook af van uw energieverbruik. U moet uw energieverbruik berekenen door naar de energiebehoefte van het apparaat te kijken en uw gebruikstijd in te schatten.

Draagbare krachtcentrales van minder dan 300 Wh zijn geschikt voor het opladen van smartphones en andere apparaten.

Zelfs zonder batterijen kunt u een oplader krijgen die uw telefoon rechtstreeks van stroom voorziet. Koop een krachtcentrale met een hogere capaciteit (minimaal 300Wh) als je veel apparaten moet opladen, zoals smartphones en laptops.

U kunt een 300-500Wh-station krijgen om kleinere apparaten van stroom te voorzien. Maar als u grotere apparaten moet gebruiken, zoals een keukenkoelkast, tv, koffiezetapparaat en elektrisch gereedschap, overweeg dan grotere stations, tot 3.000 Wh of meer.

Wat het batterijtype betreft, kunt u het beste lithium-ion- of LFP-batterijen kiezen, omdat deze een lange levensduur hebben, lang kunnen opladen en oplaadbaar zijn. Ze verpakken ook een hoop kracht in een compact formaat.

Stroomverbruik

Watt meet vermogen en vermogen. Het laat zien hoeveel apparaten door uw elektriciteitscentrale kunnen worden aangedreven.

Elektrische apparaten en gadgets hebben een bepaalde hoeveelheid stroom nodig om te werken. LED- en LCD-tv’s hebben tussen de 30 en 100 W nodig, afhankelijk van hun grootte en technologie. Een station van 300 W kan een tv van 100 W en twee andere apparaten met hetzelfde vermogen gebruiken.

Lopende watt meet hoeveel elektriciteit het draagbare station continu kan produceren. Tel de wattagevereisten op van de apparaten die u met het apparaat wilt voeden. De vereisten kunnen op het apparaat zelf staan of gemakkelijk te vinden zijn met een snelle google.

Oplaadopties

De meeste elektriciteitscentrales bieden een verscheidenheid aan oplaadmogelijkheden. Ze kunnen allemaal worden opgeladen via gewone stopcontacten en een autoadapter.

De hier besproken PPS-eenheden zijn ook compatibel met zonnepanelen. Als u zonnepanelen wilt kopen, overweeg dan EcoFlow zonnegeneratoren om te bundelen en te besparen.

Enkele van de meest geavanceerde eenheden kunnen worden opgeladen door EV-laadstations, windturbines en zelfs gasgeneratoren. Hoe meer opties je moet opladen, hoe beter.

Oplaadtijd

De oplaadtijd vertelt u hoe lang het duurt om de batterij van een uitgeputte krachtcentrale op te laden. Als u uw PPS-eenheid snel moet opladen, kunt u het beste een stopcontact gebruiken, dat PPS in iets meer dan een uur volledig kan opladen.

Fabrikanten moeten de laadtijd schatten op basis van de laadsnelheid van het apparaat voor elke invoermethode. Houd er bij zonne-energie rekening mee dat de oplaadtijd is gebaseerd op het maximale ingangsvermogen van zonne-energie, waarop u niet altijd kunt rekenen als een betrouwbare voorspeller, afhankelijk van de blootstelling aan de zon.

Als u van plan bent de krachtcentrale meerdere dagen te gebruiken om lichten, een draagbare tv en mobiele apparaten van stroom te voorzien, zorg er dan voor dat de capaciteit en het laadtarief van het apparaat voldoende zijn. EcoFlow-modellen kunnen stroom leveren tijdens het opladen, maar dit zal de oplaadtijd verlengen en u kunt sneller stroom gebruiken dan de batterij kan opladen.

Compatibiliteit

De meeste RVers hebben een station nodig dat compatibel is met een breed scala aan apparaten en apparaten, vooral wanneer ze off-grid leven. De beste optie is om PPS-eenheden met hoge capaciteit te vinden die muti-device-functionaliteit en een verscheidenheid aan uitgangen bieden, zodat u deze op een groot aantal apparaten en apparaten kunt aansluiten.

draagbaarheid

De draagbaarheid van de krachtcentrale is afhankelijk van de grootte en het gewicht. Daarom zou een kleine, compacte, lichtgewicht krachtcentrale ideaal zijn voor campers die hun PPS consequent op enige afstand van het voertuig gebruiken voor activiteiten zoals kamperen. Krachtigere elektriciteitscentrales zijn daarentegen groter en zwaarder.

Idealiter, als je iets wilt om je telefoon op te laden tijdens het wandelen, zou het zo licht mogelijk moeten zijn.

Een zwaarder draagbaar elektriciteitsstation is waarschijnlijk een betere optie als u meer capaciteit nodig heeft. Zeker als je hem vooral in je camper draagt. Het mag echter niet zo zwaar zijn dat je het niet zelf van het voertuig naar de camping kunt verplaatsen. Met EcoFlow wordt zelfs de krachtigste PPS – de Delta Pro – geleverd met wielen, dus draagbaarheid is niet echt een punt van zorg.

inverter

De wisselstroomomvormer in een krachtcentrale bepaalt hoeveel stroom je eruit kunt halen. Een typische omvormer heeft twee waarden:

  • Een continu vermogen – het vermogen dat het continu kan leveren
  • Een piekclassificatie – het vermogen dat het een paar seconden kan leveren tijdens het opstarten

Houd bij het winkelen voor een draagbare krachtcentrale rekening met het wattage van het grootste apparaat dat u van stroom wilt voorzien.

Kies dan voor een station met een AC omvormer met een hoger continu wattage. Zorg ervoor dat het opstartwattage van uw apparaten het overspanningsvermogen van de omvormer niet overschrijdt.

Conclusie

Draagbare elektriciteitscentrales zijn veilig, schoon en werken binnen of buiten. Er zijn veel modellen verkrijgbaar, van betaalbare, ultralichte en compacte tot krachtige modellen.

Nu u de beste draagbare elektriciteitscentrales kent, speciaal voor campers, bent u klaar om de weg op te gaan en heeft u nooit meer moeite om uw apparaten van stroom te voorzien.

Related Posts